Skip to content

Ledningskifte i alla klasser

Jari-Matti Latvala tog över ledningen från teamkamraten Tänak när SS5 Hof-Finnskog  kördes för andra gången och är nu i ledningen 1,8 efter Fords Teemu Suninen , Tänak halkade ner till tredje plats och har 1,8  till finländaren. Det skiljer enbart nästan 6 sekunder mellan topp tre inför  eftermiddagens  återstående 3 sträckor. Norrmannen Andreas Mikkelsen är på en fjärde plats drygt 20 sekunder efter topp tre. Fjolårsvinnaren Thierry Neuville halkade ner till en sjätte plats och är 33,3 efter Latvala . Monte Carlo segraren Sebastien Ogier Citroen på en sjunde plats +33,6 . Pontus Tidemand kom igång efter tekniska problemen på förmiddagen och fick fjärde bästa sträcktid. Även i WRC 2 skiftade ledningen Ole Christian Veiby Polo Gti R5 tog över ledningen från teamkamraten i Kristofferson Motorsport Johan Kristofferson och är nu 26,2 efter norske teamkompisen.  WRC2 pro klassen skulle inte heller vara sämre här tog Mads Östberg i Citroen över efter Skoda ungtupp Finländaren Kalle Rovanperä. Tom Kristensson är i ledningen av JWRC klassen efter 4 körda sträckor 14,5 före Märtins Seak och Dennis Rådström

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter