Skip to content

Solberg tillbaka i Subaru

Efter 10 års frånvaro från Subaru, är det nu dags för familjen Solberg att köra i den blå gula bilen. Pappa Petter  var fabriksförare för Solberg i WRC och blev världsmästare tillsammans med Subaru. Nu är det dags för sonen att ta över Subarus färger. Oliver skall köra American Rally Association 6 deltävlingar för Subaru of Amerika i en 2019 års WRX STI . Första starten blir redan i Mars 100 Acre Wood Rally. Missouri 15-16 Mars. Sedan blir det Olympus Rally Washington 27–28 April, Idaho Rally 22-23 Juni och följs med 3 deltävlingar till under hösten.
Oliver säger
-Jag förstår inte att det kan vara sant, detta är en stor händelse. Jag var två år, när min far Petter var världsmästare och jag minns honom som otroligt stolt. Det var en far i blågul overall och körde bil med samma färger. För mig att få chansen att få köra i samma färger som pappa Petter är helt otroligt.

 

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter