Skip to content

Jari-Matti Latvala slår rekord imorgon

February 15-18, 2018 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC
Jari-Matti Latvala  Svenska Rallyt 2018  Toyota Gazoo Racing WRC

33 årige finländaren Jari-Matti Latvala slår rekord när han står på startlinjen på Färjestads Travbana imorgon kl. 20.00. Starten på travbanan är också första specialsträckan för 67:e upplagan av Rally Sweden. Latvala startade sitt första rally Sweden 2004, i en Ford Puma S1600 och tog sin första seger 2008 i rally Sweden. Med sin start i årets upplaga blir hans 197:e VM start, Och slår då spanjoren Carlos Zainz gamla rekord på 196 VM starter. Latvala som också har ett rekord med 12 år som fabriksförare, 2007 var första året som fabriksförare i dåvarande Ford Rally Team i en Ford Focus WRC06, finländaren var trogen Ford fram till 2013. då det blev en sits i Volkswagens WRC team med Polo R WRC, en plats som avslutades inför säsongen 2017 då Volkswagen drog sig ur VM. 2017 blev det nuvarande Toyota Gazzo Racing och Toyota Yaris. En plats som det blev succé redan andra starten för teamet o Latvala då det blev en seger i Rally Sweden, den första för Tommi Mäkinen stall Toyota. Sen dess har det blivit 197 VM starter, 18 segrar. 65 pallplatser, 518 sträcksegrar. Första pallplatsen kom redan 2007 i Rally Irland och första sträcksegern Rally Norway 2007, SS5 Opaker. Senaste pallplats var i fjolårets Rally Australien som slutade med en seger.

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter