Skip to content

Tidemand:- bästa bilen jag kört.

Pontus Tidemand Ford Fiesta WRC Monte Carlo 2019   Foto: M-sport

För första gången på många år finns en hemmaförare som fabriksförare i svenska VM rallyts, stora klassen WRC. Pontus Tidemand som med sin kartläsare Ola Floene är laddade inför Tidemands hemmarallyt nästa vecka. Pontus o Ola som inför året sitter i en Ford Fiesta WRC i M-Sport färger. Tidemand som fick klart i med M-sport för två tävlingar efter en enorm stöttning av lokalt företag runt om i Värmland. Första tävlingen var förra månadens Monte Carlo, och nu den andra, Pontus favorithemmarallyt nästa vecka. Pontus som tidigare varit en av Skodas toppförare i WRC2 klassen och kört svenska rallyt i några år för det tjeckiska teamet säger så här i ett uttalande.
-Svenska rallyt är en högtid för mig varje år, jag ser alltid framåt att få vara med i det bästa rallyt under året, jag är redo att ge hundra procent. Iår känns det lite speciellt att få medverka i en underbar bil som Ford Fiesta, den bästa bilen jag nog har kört rally med. och fortsätter:
Att köra i fullfart på snöiga vägar med skog runt om och se alla fans som grillar korv o viftar med svenska flaggan, det är en helt obeskrivlig känsla och som ger mig ännu mer inspiration.

Förra månadens Monte Carlo start var enligt Tidemand en ett rally för att lära känna både bil o team i skarpt läge. Trots en del incidenter med bl.a. punktering så kände sig Pontus nöjd med tävlingen i dom franska alperna som räknas som det svåraste rallyt under säsongen, med ibland torra asfaltsvägar, ibland isgata bland dom kurviga alpvägarna.  Förutom Tidemand/Floene kommer Teemu Suninen/Marko Salminen Finland och Elfyn Evans/Scatt Martin med i M-sports startfält kl. 20.08 på torsdag nästa vecka på rallyts första sträcka Superspecialen på Färjestads Travbana i Karlstad. Rallyt avslutas med powerstage sträckan Torsby på söndag lunch.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter