Skip to content

Mikkelsen laddar för Svenska Rallyt

Andreas Mikkelsen Hyundai  Svenska Rallyt 2018

Andreas Mikkelsen som haft minst sagt ett ”jobbigt” 2018, och det fortsatte även i årets   första tävling Monte Carlo rallyt , där han fick bryta efter att ha sladdat in i en mur med vänsterbak som förstörde däck o upphägningen med mera. Även teamet Hyundai har börjat ifrågasätta norrmannen, som till Svenska rallyt nästa vecka måste visa resultat. Mikkelsen med kartläsaren Anders Jaeger-Amland gjorde sitt bästa resultat 2014 då det blev en  andra plats.  Mikkelsen säger så här i en intervju

först av allt, du måste få en god ”feeling” med bilen, och en bra start- position, blir en bra förutsättning. Så jag hoppas på nysnö inför starten. Men du måste var i toppen redan från första sträckan. 

Vad skulle det betyda att vinna i Sverige, en del sträckor går i Norge?

– Det är det närmaste jag kan komma, speciellt då det körs sträckor i Norge. Vi har fans från Norge som är o tittar och det är härligt att se alla fans efter sträckorna, så känslan är speciell starkt i detta rally.

Hur känns det att ha niofaldige världsmästaren Seabstien Loeb i samma team?

-Känns mycket bra, Han har mycket erfarenhet och vet hur man skall gå tillväga i stort sett i varje rally.

Hur skall du ta starten i Svenska Rallyt nästa vecka till en succé för dig?

-Det är den enda rally med snö o is, så vi har tittat  mycket på ”ombord” videos. Vi har testat i Sverige och det ser ut att bli fina sträckor, så jag är väldigt hoppfull och vi kommer att gå till ”attack” redan från start.

Andreas Mikkelsen startade sinWRC  karriär i Wales Rally GB 2006, Tog sin första seger i Rally RACC Catalunya 2015, Total har det blivit 101 starter, 3 segrar och 22 podiumplatser. 101 VM poäng under karriären. 2018 års Svenska Rallyt slutade med en tredje plats

Dela

Läs mer

Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...
Skoda visar intresse för Rally 1
Både FIA och WRC promotorn söker efter fabrikanter som fabriksteam...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter