Skip to content

Finsk kamp i WRC2 pro

Bild: Kalle Rovanperä Monte Carlo Rallyt 2019 Skoda Fabia R5

Skoda Motorsport som dominerat WRC2 klassen dom senaste åren, och är anmälda till den märkes VM klassen WRC2pro. Skodas tjeckiska motorsports team har anmält två bilar till klassen för 2019. Sedan tidigare har man kontrakterat finske Kalle Rovanperä som skall köra alla 14 deltävlingar i år och tjecken Jan Kopecky vilka tävlingar det blir för honom är ännu inte offentliggjorda. Inför nästa veckans svenska VM rally har man kontrakterat ännu en finländsk förare 25 årige Eerik Pietarinen, som förutom Sverige fått klart med Portugal, Hemmarallyt Rally Finland samt även Wales Rally GB. Pietarinen som förutom Skoda är uppbackad av, TGS Wolrdwide som drivs av förre detta fabriksföraren i Skodas tidigare WRC team Toni Gardenmeister.  Pietarinen som enbart deltagit i Neste Rally Finland tidigare, Och nästa helgs Svenska Rally blir också det första rallyt utan för Finland o Estlands gränser. Totalt har det blivit fyra VM starter för finländaren alla Rally Finland, 2018 slutade med en klass vinst i WRC2 klassen för honom o kartläsaren Juhana Raitanen i hemmarallyt.

Dela

Läs mer

Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...
Skoda visar intresse för Rally 1
Både FIA och WRC promotorn söker efter fabrikanter som fabriksteam...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter