Skip to content

Ogier tog Citroën seger nr 100.

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2018 -WRC Monte Carlo (MC) - WRC 24/01/2019 to 27/01/2019 - PHOTO : @World
Sebastien Ogier seger i hemmarallyt, Citroén tog sin 100 teamseger.  PHOTO : @World

Sebastien Ogier klarade pressen från Hyundai föraren Thierry Neuville, Inför skiljde det enbart 0,4 sekunder, Neuville pressade hårt sista sträckan men fransmannen Ogier kunde pressa sin Citroen till en seger med 2,7 sekunder. Ogier som är tillbaka i sitt bilmärke Citroën där han en gång började  sin rallykarriär 1998.  Citroën kunde därmed teckan in 100:e WRC segern under karriären som Team.  Mest imponerade under rallyt var nog Ott Tänak som vann totalt 7 sträckor sex under sista dagen och kunde ta hem tredje plats efter fenomal körning sista dagen. Sebastien Loeb som hunnit med att testa sitt nya bilmärke Hyundai 1 dag på asfalt, efter att haft Citroën under nästan hela sin rallykarriär tog en fjärde plats efter en kamp med Jari-Matti Latvala och Ott Tänak. Latvala som tog femte plats och nya teamkamraten Kris Meeke tog sjätte platsen i sin första start för Toyota Gazzo racing. Pontus Tidemand som fått plats M-sports WRC team med två tävlingar, Monte Carlo o Svenska Rallyt, gjorde en mycket bra insats i sin första start i Monte Carlo i WRC o sin första start i en Fiesta WRC. Pontus som fick en jobbig inledning med tekniska problem tidigt på fredagen och en punktering på lördag, hans taktiska körning att lära sig bilen o teamet och inte bry sig placeringar visar proffsighet. Inför Svenska Rallyt blir det nog andra takter för Tidemand o Ola Floene.

Gus Greensmith blev det första att vinna den nya klassen WRC2Pro för M-sport. Gus ledde i stort sett hela rallyt från början till slut, efter att Kalle Rovanperä för Skoda teamet hade en incident redan på torsdagens två mörkersträckor och tappade minuter.

WRC2 vanns av Yoann Bonata komfortabel seger med över 2 minuter till tvåan Adrien Fourmaux