Skip to content

Ogier går till nattvila med 2 sekunders ledning

Det fortsätter vara drama i Monte Carlo rallyts dag 2. Sebastien Loeb har åkt som en ”jojo” mellan plats 4 o 7 under eftermiddagen , efter klättrat från 7 plats till 3 plats  näst sista sträckan för dagen Roussieux-Laborel 24,05 , tappade han till femte plats på sista sträckan för dagen Curbans-Piegut 18,47 km. Kampen mellan Ogier och Neuville fortsätter tydligen även i år. Ogier leder inför morgondagen med 2 sekunder före Belgiaren Neuville På tredje plats en överaskning med tanke på fjolårets säsong Andreas Mikkelsen drygt minuten efter Ogier o Neuville. Latvala gör ett jämt rally och håller sig på en fjärde plats 7,4 efter norrmannen Mikkelsen. Esa-Pekka Lappi som gör sitt första rally i Citroen färger fick problem med bilen på SS6 och fick bryta dagen men kommer enligt tillbaka imorgon enligt superrallyreglerna. En annan som också fått kasta in handduken för dagen är Pontus Tidemand som också hade tekniska problem på samma sträcka. I WRC klassen har M-Sports Gus Greensmith övertagit ledningen före hemmaföraren Bonato som lett rallyt till sista sträckan för dagen.  Etapp 2 imorgon lördag startar med sträckan Agnieres En Devoluy-Cops 29,82 km och rallyts längsta kl 08,48 och kommer att köras två gånger imorgon. Totalt skall 93,38 km SS köras.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter