Skip to content

Tänak tog ledningen i mörkret

Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC

Ott Tänak var snabbast på årets första sträcka La Breole-Selonnet 20,76 km i rally Monte Carlo , Sträckan kördes för första gången i rallyt och det i mörkrer  och estländaren Ott Tänak  i Toyota var snabbast , fem sekunder före Kris Meeke i samma bil, hemmaföraren Sebastien Ogier tredje snabbast tiden 10 sekunder efter på sträckan, som innehöll allt ren asfalt is,snö trixig , Finländaren Teemu Suninen i M-sport körde av på sträckan likaså landsmannen Kalle Rovanperä i WRC2pro Skoda Fabia R5. Sebastien  Loeb som gör comeback och det i nytt stall för honom efter många år i Citroén, nu finns han Hyundai färger har inte riktigt hittat tempot i sin comeback och fick  nöja sig med fjärde bästa tid. Pontus Tidemand startade försiktigt i sin första start i WRC Forden och är på en tionde plats efter SS12.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter