Skip to content

Oliver Solberg knyts till Kristoffersons två bils team

Bild:Oliver Solberg framför Kristoffersons nya VW Polo R5. /CBMEDIA

Vid en presskonferens i Stockholm idag, presenterade Volkswagen Motorsport Bauhaus tillsammans med Kristofferson Motorsport sina satsningar för 2019.  Teamets stjärna dubble rallycrossvärldsmästaren Johan Kristofferson kommer att köra både rally och WTCC, I rally blir det hela SM serien samt start i Svenska Rallyt 14 februari. Johan som kommer att få meriterade Stig-Rune Skjaermoen i högerstolen. Förutom Johan kommer det att satsas i WRC med Ole Christian Vieby som gör sin första start i Volkswagen Bauhaus färger redan i helgens Monte Carlo. Till Svenska Rallyt kommer både Ole Christian att Johan finnas med på startlinjen den 14 februari, teamchefen Tommy Kristofferson säger till CB media att efter svenska rallyt blir det en utvärdering innan man beslutar om vilka WRC tävlingar man mer att starta i 2019, kan bli aktuellt med ett tre bils team under året. Tommy Kristofferson berättar att man vill jobba långsiktigt och har därför knutit till sig 17 årige Oliver Solberg till teamet. Oliver Solberg som inte får tävla i WRC och Sverige kommer att köra det Lettiska Mästerskapet, där han första deltävlingen föregående helg. Men en start för teamet kan bli aktuellt till det engelska VM rallyt, då Oliver två veckor före fyllt 18 år och uppfyller då kraven för start.

Dela

Läs mer

Rally SM 2024 börjat ta form
Från och med 2024 kommer rally SM drivas i Bilsportförbundet...
Vilken födeldagspresent för Isak Reiersen
Isak, som idag 25 november fyller 20 år .Svensk juniormästare...
England i ERC 2024
Idag presenterades ERC kalendern för 2024. Tre nya arrangörer fins...
Kalle Rovanperä deltisförare 2024
Idag presenterade Toyota Teamets sin Line Up för 2024. Tvåfaldige...
Takamoto Katsuta Rally Japans stjärna med 9 sträcksegrar
Rally Japans hemmaförare Takamoto Katsuta med kartläsaren Aaron Johnston gjorde...
Elfyn Evans vinnare av Rally Japan
34 årige Walesman Elfyn Evans med kartläsaren Scott Martin dominerade...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter