Skip to content

Oliver Solberg knyts till Kristoffersons två bils team

Bild:Oliver Solberg framför Kristoffersons nya VW Polo R5. /CBMEDIA

Vid en presskonferens i Stockholm idag, presenterade Volkswagen Motorsport Bauhaus tillsammans med Kristofferson Motorsport sina satsningar för 2019.  Teamets stjärna dubble rallycrossvärldsmästaren Johan Kristofferson kommer att köra både rally och WTCC, I rally blir det hela SM serien samt start i Svenska Rallyt 14 februari. Johan som kommer att få meriterade Stig-Rune Skjaermoen i högerstolen. Förutom Johan kommer det att satsas i WRC med Ole Christian Vieby som gör sin första start i Volkswagen Bauhaus färger redan i helgens Monte Carlo. Till Svenska Rallyt kommer både Ole Christian att Johan finnas med på startlinjen den 14 februari, teamchefen Tommy Kristofferson säger till CB media att efter svenska rallyt blir det en utvärdering innan man beslutar om vilka WRC tävlingar man mer att starta i 2019, kan bli aktuellt med ett tre bils team under året. Tommy Kristofferson berättar att man vill jobba långsiktigt och har därför knutit till sig 17 årige Oliver Solberg till teamet. Oliver Solberg som inte får tävla i WRC och Sverige kommer att köra det Lettiska Mästerskapet, där han första deltävlingen föregående helg. Men en start för teamet kan bli aktuellt till det engelska VM rallyt, då Oliver två veckor före fyllt 18 år och uppfyller då kraven för start.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter