Skip to content

7 Världsmästare, Solberg gör sin 20:e start

Bild. CB media arkiv

Idagsläget ser det vädermässigt ut som det blir ett riktigt snörally i skogarna runt Torsby i värmland. Årets rally som startar den 14 februari ser att det bli det starkaste startfältet i rallyts historia. hela 7 världsmästare finns med på anmälningslistan, inte nog med detta för första gången på många år finns en svensk på startlinjen i värstingklassen Pontus Tidemand tillsammans med norske kartläsaren Ola Floen sitter i en Ford Fiesta WRC för M-sport teamet. Pontus som är dubbel världsmästare i klasserna Junior o WRC2. Ytterliggare två svenskar finns med i mästarlistan. Emil Bergkvist som 2018 blev Juniorvärldsmästare, Jonas Andersson kartläsare för Ole Christian Veiby i årets säsong, dubbel världsmästare som kartläsare för P-G Andersson och Pontus Tidemand.
Finländaren Marcus Grönholm har som 50 års present fått en start i men hjälp kompisen Tommi Mäkinens  och kommer att köra en Toyota  Yaris WRC  tillsammans med Timo Rautiainen. Grönholm som vunnit sitt favorit rally 5 gånger 2000,2002, 2003, 2006, 2007 . En annan som gör comeback i Svenska Rallyt är flerfaldige världsmästaren  fransmannen Sebastien Loeb, som efter många år i Citroén stallet bytt till årets säsong och kommer till start Hyundai i 20 Coupe . Loeb var den första icke nordiska förare som vunnit rallyt år 2004.   Sex faldig Världsmästaren senast 2018,Sebastien Ogier finns också plats i Torsby då i helt  nytt stall  Citroén, Ogier har tagit sina VM titlar hitills för Volkswagen och M-Sport.  Rallyts ”färgklick” norrmannen Henning Solberg gör sin 20:e start i rallyt, Första starten var redan 1998 då i en Toyota Celica GT Four. Totalt är 63 anmälda till årets vinter VM rally från 17 olika nationer.

Bild nedan: Hennning Solberg Svenska Rallyt / CB Media arkiv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 		

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter