Skip to content

Dennis Rådström får 14 motståndare i JWRC

Bild Dennis Rådström Svenska rallyt 2018, Photo JWRC-M-Sport

För andra året i rad är Svenska Rallyt premiär tävling för klassen JWRC, (red anmärkning kallad WRC3J och WRC3). JWRC blev en egen klass 2018 i samarbete med Fords motorsportteam M-Sport och däcktillverkaren Pirelli. Alla deltagare för full support från M-sport med både delar o mekaniker till Fiesta R2 bilen, ingen deltagare får ha egen mekaniker med, och alla kör med exakt lika reservdelar, Med hjälp av M-Sport mekaniker kan deltagarna få support o hjälp med sina personliga inställningar. Ingen av deltagarna har haft tillgången till bilen mellan tävlingarna utan kommer till rallyt och det är i princip bara sätta sig vid ratten. Så träningar med mera får deltagarna göra med sin egna bilar. Dennis Rådström med kartläsaren Johan Johansson vann Svenska Rallyt ifjol efter en kamp med en annan svensk förare Emil Bergkvist med norske kartläsaren Ola Floene. Kampen mellan dessa två svenskar fortsätte under alla fem deltävlingar 2018, efter fjolårets finaltävling kunde  Bergkvist /Ola  stå som slutsegrare i JWRC2018 18 poäng före  Rådström/Johansson som knep andra platsen, tredje platsen 2018 tog fransmannen Jean-Baptiste Franceschi hela 41 poäng efter svenskarna. 2019 års juniorklass består av fem deltävlingar med Sverige som premiär följt av Tour De Corse 28-31 mars(Frankrike asfalt), Rally Italia Sardegna 13-16 juni  (Italien mixunderlag) Neste Rally Finland 1-4 augusti (Finland grus) och avslutas med klassiska Wales rallyt Dayinsure Wales Rally GB 3-6 oktober(Storbiritianen/Wales grus) . I år kommer inte Emil Bergkvist finnas med i startfältet med Rådstråm/Johansson kommer inte bli enda svensken då Tom Kristensson med kartläsaren Henrik Appelskog finns med i startfältet. 14 av JWRC förarna är anmälda till snörallyt Svenska Rallyt, för första gången finns en en amerikanare med i startfältet, vad vi kan hitta så är det också första gången ett hel amerikanskt par kör Svenska Rallyt någonsin.

Anmälad JWRC klassen Svenska Rallyt
Dennis Rådström/Johan Johansson
Tom Kristensson/Henrik Appelskog
Martin Sesks/Krisjanis Lettland,
Enrico Oldrati/Elia De Guio Italien,
Jan Solans/Mauro Barreiro Spanien.
Julius Tannert/Helmar Hinneberg Tyskland,
Mattia Vita/Elia Pedro Ometto Italien,
Fabrizio Zaldivar/Fernando Mussano Paruguay/Argentina,
Roland Poom/Ken Järveoja Estland,
Nico Knacker/Tobias Braun,
Ken Torn/Kuldar Sikk  Estland
Torn Williams/Phil Hall  Storbritianen
Raul Badiu/Gabriel Lazar  Italien
Sean Johnston/Alex Kihurani  USA

Dela

Läs mer

Imponerande debut för Mille Johansson /Johan Grönvall
18 årige Mille Johansson från Katrineholm och kartläsaren Johan Grönvall...
Rally Sweden 2024 Succé
Det blev stor succé för svenska VM rallyt 2024. Visserligen...
Han gjorde det igen
Oliver Solberg och Elliot Edmondsson höll för favorittrycket, och tog...
Esapekka Lappi Rally Sweden segrare 2024
Esapekka Lappi och Janne Ferm tog hem segern i årets...
Solberg leder med över minuten inför Power Stage
Oliver Solberg med kartläsaren Elliot Edmondsson är på väg mot...
Adrien Fourmaux på väg mot sin första podiumplats
Esapekka Lappi Hyundai leder totalt inför avslutade 3 sträckor imorgon....

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter