Skip to content

Fjolårsvinnaren Katsuta anmäld

Fjolårsvinnaren i Svenska Rallyts WRC2 klass Japanen Takamota Katsuta, är nu anmäld till årets upplaga av WRC2 i en Ford Fiesta R5 för Tommi Mäkinen Racing. Katsuta som vann 9 sträckor av 19 ifjol och kunde ta hem totalsegern i klassen efter en kamp med Pontus Tidemand, skiljde bara 4,5 sekunder mellan dom till Japanens fördel.  Anmälningar till Svenska Rallyt börja ramla in och i klassen WRC2 som är FIA prioterade, är det förutom Katsuta , ryssen Martin Zellhofer som gör sin andra start i klassen, och sin tredje start Svenska Rallyt första start var 1998 i en Zuzuki Swift S1600 andra plats i klassen RC3 och 36:a totalt, 2015 i samma bil o klass slutade med avåkning. Hittills finns 13 anmälda, och som meddelats tidigare så är Hyundai med Neuville, Loeb, Mikkelsen anmälda och är det enda av dom fyra märkes teamen hittills som anmälts. Av dom anmälda finns ”veteranerna” Lasse Storm med kartläsaren Ulf Storm i en Peugeot denna gång. Lika många gånger som bröderna Storm har Joakim Roman funnits med i startlistan. Första att anmäla sig var Anders Karlsson tillsammans med Björn Nilsson i en Mitsubishi Mirage.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter