Skip to content

Sebastien Loeb klar för Svenska Rallyt

Photographer: Sarah Vessely Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH
Flerfaldige Världsmästaren Sebastien Loeb, som gör comeback i WRC 2019, efter skrivit ett kontrakt med Hyundai WRT . Loeb som ända sedan sin första WRC start 2001 varit Citroën troget och tagit 79 segrar, varit på pallen 117 för stallet. Senaste starten i Svenska Rallyt 2013 slutade med en andra plats, 2004 var Loeb o kartläsaren Elena det första icke nordiska paret som vunnit rallyt. För första gången kommer vi att se fransmannen i Hyundai i20 Coupe på värmländska sträckorna. Loeb med kartläsaren Daniel Elena skall köra för Hyundai teamet 8 tävlingar. Den första blir Monte Carlo rallyt 24–27 januari innan Sverige o Värmlandskogarna 14–17 februari. Förutom Loeb är Thierry Neuville o Andreas Mikkelsen anmälda för Hyundai som är det enda anmälda WRC team till Svenska Rallyt hittills. Loeb kommer att dela tredje bilen i teamet med Dani Sordo som kommer att köra sex tävlingar.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter