Skip to content

Jonas Andersson o Scott Martin byter, Evans allt närmare

Igår blev det känt att radarparet från Värmland Pontus Tidemand o Jonas Andersson skiljs åt inför 2019. Jonas Andersson blir kvar i WRC2 klassen genom högerplatsen hos norrmannen Ole Christian Veiby. Veiby som mitt i årets säsong hoppade av Skoda för en Citroén sits.  Pontus Tidemand som i uttalande säger att han längtar att få offentliggöra sina planer 2019. Pontus planer kommer att presenteras under nästa vecka. I veckan fick vi besked att Daniel Barrit lämnar samarbetet med Ford Elfyn Evans. Idag meddelas om än obekräftade att Elfyn Evans ingått samarbete med Craig Breens kartläsare 2018, Scott Martin. I natt kl 24.00 är det så kallade WRC:s transferfönster stängt. M-Sport o Ford har begärt uppskov med anmälan i väntan på att få allt på plats. Men allt tyder på att man kommer lyckas och då kommer troligtvis även Elfyn Evans finnas med i teamet tillsammans med den redan kontraktsklara Teemu Suninen. Mest troligen så kommer liksom Citroén bara anmäla två bilar i Märkes VM. Men spekulationer finns om att det engelska baserade teamet o Malcolm Wilson letar en tredje förare och rykten säger att två förare förekommer i samtalen. Fransmannen Bryan Bouffier och Pontus Tidemand.  I övrigt inför morgondagens stopp av anmälan att vi inte får se förarna Hayden Paddon och Craig Brenn i en fabriks sits 2019. I den nya klassen märkes VM i WRC2  är det än så länge bara Skoda som är klara, Men Citroén, Hyundai och Ford kommer troligtvis att finnas med. Citroén då kanske med bland annat Ole Christian Veiby och Jonas Andersson i Citroén R5. Hyundai förlänger nog sitt kontrakt med finländaren Jari Huttunen. Intressant är paret Katsuta o Daniel Barrit som kommer i en Ford R5 för Tommi Mäkinens egna team, kanske blir det i WRC klassen.

 

Dela

Läs mer

Rally SM 2024 börjat ta form
Från och med 2024 kommer rally SM drivas i Bilsportförbundet...
Vilken födeldagspresent för Isak Reiersen
Isak, som idag 25 november fyller 20 år .Svensk juniormästare...
England i ERC 2024
Idag presenterades ERC kalendern för 2024. Tre nya arrangörer fins...
Kalle Rovanperä deltisförare 2024
Idag presenterade Toyota Teamets sin Line Up för 2024. Tvåfaldige...
Takamoto Katsuta Rally Japans stjärna med 9 sträcksegrar
Rally Japans hemmaförare Takamoto Katsuta med kartläsaren Aaron Johnston gjorde...
Elfyn Evans vinnare av Rally Japan
34 årige Walesman Elfyn Evans med kartläsaren Scott Martin dominerade...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter