Skip to content

Jonas Andersson o Scott Martin byter, Evans allt närmare

Igår blev det känt att radarparet från Värmland Pontus Tidemand o Jonas Andersson skiljs åt inför 2019. Jonas Andersson blir kvar i WRC2 klassen genom högerplatsen hos norrmannen Ole Christian Veiby. Veiby som mitt i årets säsong hoppade av Skoda för en Citroén sits.  Pontus Tidemand som i uttalande säger att han längtar att få offentliggöra sina planer 2019. Pontus planer kommer att presenteras under nästa vecka. I veckan fick vi besked att Daniel Barrit lämnar samarbetet med Ford Elfyn Evans. Idag meddelas om än obekräftade att Elfyn Evans ingått samarbete med Craig Breens kartläsare 2018, Scott Martin. I natt kl 24.00 är det så kallade WRC:s transferfönster stängt. M-Sport o Ford har begärt uppskov med anmälan i väntan på att få allt på plats. Men allt tyder på att man kommer lyckas och då kommer troligtvis även Elfyn Evans finnas med i teamet tillsammans med den redan kontraktsklara Teemu Suninen. Mest troligen så kommer liksom Citroén bara anmäla två bilar i Märkes VM. Men spekulationer finns om att det engelska baserade teamet o Malcolm Wilson letar en tredje förare och rykten säger att två förare förekommer i samtalen. Fransmannen Bryan Bouffier och Pontus Tidemand.  I övrigt inför morgondagens stopp av anmälan att vi inte får se förarna Hayden Paddon och Craig Brenn i en fabriks sits 2019. I den nya klassen märkes VM i WRC2  är det än så länge bara Skoda som är klara, Men Citroén, Hyundai och Ford kommer troligtvis att finnas med. Citroén då kanske med bland annat Ole Christian Veiby och Jonas Andersson i Citroén R5. Hyundai förlänger nog sitt kontrakt med finländaren Jari Huttunen. Intressant är paret Katsuta o Daniel Barrit som kommer i en Ford R5 för Tommi Mäkinens egna team, kanske blir det i WRC klassen.

 

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter