Skip to content

Daniel Barrit lämnar Elfyns Evans högerstol för WRC2 föraren Katsuta

PHOTO : @World
PHOTO : @World
Engelsmannen Daniel Barrit som varit Fords Elfyn Evans högra hand under 4 år, lämnar nu sin plats inför säsongen 2019, och kommer att sitta i japanen  Takamoto Katsuta högerstol i en Ford Fiesta R5 , och i Toyota Yaris WRC i två av dom finska mästerskapstävlingarna.  Katsuta som vann det Svenska rallyt ifjol  i WRC2 klassen, kommer tillsammans med Barrit att köra alla 2019 års deltävlingar i klassen. Detta för Tommi Mäkinens egna team Tommi Mäkinen Racing. Toyota Gazoo racing säger i ett pressmeddelande att man vill ”preparera” Katsuta för en plats i teamets WRC stall.  Barrit är inte nybörjare i Japanens högerstol, 2016 fanns dom  tillsammans i finska mästerskapen, även Arai Toshihiro har haft engelsmannen vid sida redan 2010 i dåvarande grupp N klassen. 2017 vann Daniel Barrit Rally Wales med Elfyn Evans .

Bild nedan: Takamoto Katsuta/Daniel Barrit

Dela

Läs mer

3 svenska juniorer i Rally Liepäja
58 förare är anmälda till fjärde deltävlingen i ERC TET...
Monte-Carlo rallyt flyttar igen
Rallye Monte Carlo beslutade 2022 att flytta från GAP till...
Rovanperä inlett förhandlingar med Hyundai
Kalle Rovanperäs kontrakt med Toyota går ut i år efter...
Thierry Neuville första årsseger
Belgaren Thierry Neuville/Martjin Wydaeghe tog sin 18:e WRC seger i...
Kraftigt regn på power stage oroar
I jämfört med de två tidigare etapperna av det Italienska...
Neuville ny ledare inför sista dagen
Dramatiken fortsätter i Italien och Rally Sardinien. Inför de fyra...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter