Skip to content

M-Sport:s medverkan 2019 oklar

Hur WRC stallen kommer att se ut 2019 är fortfarande oklart med drygt en månad kvar till första deltävlingen i Monaco .  Citroén , Hyundai och Toyota  har gjort klart,  illafall när det gäller vilka förare men tecknad kontrakt med. Nu är det bara M-Sport kvar, osäkerheten om Ford o M-Sport kommer att finnas med 2019 finns fortfarande kvar. Många rykten cirkulerar om teamet som än så länge enbart har teckan kontrakt med finländaren Teemu Suninen., Team chefen Malcolm Wilson har i olika mediakanaler uppgivit att förhandlingar skett med Sebastien Loeb som tydligen inte gick i lås, då Hyundai teamet offentliggjorde att man har tagit hand Loeb. En annan förare som funnits med i diskussionerna  är New Zeeländaren Hayden Paddon , Men Hayden Paddon kommer inte till start 2019 i något team,  detta efter att förhandlingarna med Hyundai teamet om en fortsättning 2019 inte är auktella längre efter att Sebastien Loeb övertagit Paddons plats och att M-Sport inte är aktuellt för New Zeeländaren. Nu återstår enbart tre förare som hade fabriksplats 2018, Elfyn Evans, Mads Östberg och Craig Breen . Både Mads Östbetg och Elfyn Evans har tillhört M-sport Östberg 2011,2012,2013,2016 och 2017 . Evans från 2014 fram till år.  medan Craig Breen varit Citroen stallet troget  i 3 år 2018,2017 och 2018.
M-Sport med Malcolm Wilson i spetsen  är ett av dom team som funnits med längst i WRC med olika konstalationer , Förare som Hennings Solberg, Mads Östberg, Estländaren Markko Märtin, Andreas Mikkelsen, Jari-Matti Latvala, Ott Tänak är några av dom förare som tillhört teamet, förutom 2018 världsmästare Sebastien Ogier.
M-Sport är också en av dom drivande och även ansvarig för Junior VM där samtliga bilar är Fords Fiesta R2 modell, Nyligen presenterade man en utvecklad modell av den inför JWRC säsongen 2019, I mitten av 2019 kommer man också att presentera en helt ny FiestaR5 för WRC2 klassen. Dom här två klasserna har man en långsiktig plan och kommer att finnas under 2019. Men hur det blir i värsting klassen 2019 är ännu oklart.

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter