Skip to content

Abu Dhabi hoppar av Citroén WRT

Citroéns största sponsor sen många år, Abu Dhabi har beslutat att avsluta samarbetet med Citroen teamet. Ett avgörande avtal för både Mads Östberg och Sebastien Loeb. Om Abu Dhabi stannat kvar, så fanns en möjlighet för Citroéns bäst poängplockare för teamet, Mads Östberg att kunna få några styrningar under 2019. Även Sebastien Loeb drabbas då Citroén stallet inför 2019 beslutat att enbart köra med två bilteam, och till dom har man ju redan kontrakterat, Sebastien Ogier o Esa-Pekka Lappi. Hittills är det bara  Citroén och Toyota som gjort klart inför säsongen. Hyundai kommer inom kort presentera sin tredje förare och M-sport, som enbart kontrakterat Finländaren Teemu Suninen kommer denna vecka presentera sitt team inför kommande säsong. Skoda motorsport är det enda teamet hittills som anmält sig till nya klassen WRC2pro. Mycket är fortfarande oklart gällande den nya serien,men förhoppningsvis kommer ett klargörande när FIA :s Motor Sport Council har sitt möte i mitten av denna månad.

Dela

Läs mer

Rally SM 2024 börjat ta form
Från och med 2024 kommer rally SM drivas i Bilsportförbundet...
Vilken födeldagspresent för Isak Reiersen
Isak, som idag 25 november fyller 20 år .Svensk juniormästare...
England i ERC 2024
Idag presenterades ERC kalendern för 2024. Tre nya arrangörer fins...
Kalle Rovanperä deltisförare 2024
Idag presenterade Toyota Teamets sin Line Up för 2024. Tvåfaldige...
Takamoto Katsuta Rally Japans stjärna med 9 sträcksegrar
Rally Japans hemmaförare Takamoto Katsuta med kartläsaren Aaron Johnston gjorde...
Elfyn Evans vinnare av Rally Japan
34 årige Walesman Elfyn Evans med kartläsaren Scott Martin dominerade...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter