Skip to content

Abu Dhabi hoppar av Citroén WRT

Citroéns största sponsor sen många år, Abu Dhabi har beslutat att avsluta samarbetet med Citroen teamet. Ett avgörande avtal för både Mads Östberg och Sebastien Loeb. Om Abu Dhabi stannat kvar, så fanns en möjlighet för Citroéns bäst poängplockare för teamet, Mads Östberg att kunna få några styrningar under 2019. Även Sebastien Loeb drabbas då Citroén stallet inför 2019 beslutat att enbart köra med två bilteam, och till dom har man ju redan kontrakterat, Sebastien Ogier o Esa-Pekka Lappi. Hittills är det bara  Citroén och Toyota som gjort klart inför säsongen. Hyundai kommer inom kort presentera sin tredje förare och M-sport, som enbart kontrakterat Finländaren Teemu Suninen kommer denna vecka presentera sitt team inför kommande säsong. Skoda motorsport är det enda teamet hittills som anmält sig till nya klassen WRC2pro. Mycket är fortfarande oklart gällande den nya serien,men förhoppningsvis kommer ett klargörande när FIA :s Motor Sport Council har sitt möte i mitten av denna månad.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter