Skip to content

Andreas Mikkelsen ny ledare i dramatiska Rally Turkey

Photographer: Fabien Dufour Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Rally Turkiets andra dags första tre sträkor på totalt 67,1 km, blev hög dramatiskt. Thierry  Neuville Hyundai fick bryta dagens etapp på SS8 efter att stötdämparen gått sönder och gått igenom motorhuven, Ogier fick även han problem på sträckan efter men kunde fixa trasig styrarm med assistans av Henning Solberg och Elfyn Evans, Ogier kunde fortsätta och trots halvreparerade stötdämpare på vänster fram sätta den snabbaste tiden på SS10 Icmeter1 20,40 km, sista sträckan innan dagens första service. Problemen kostade en minuts tillägg men och Ogier ramlade ner från första plats till fjärde plats 46,1 efter nya ledaren Andreas Mikkelsen.
Mads Östberg fick bryta dagens etapp efter turbo haveri på SS8.  Esa-Pekka Lappi gick samma öde efter att körd av vägen på SS11.  Henning Solberg i en privatsponsrad Skoda Fabia fortsätter att göra ett bra rallys och ligger nu på en nionde plats totalt.
Jan Kopecky tredje förare i stallet sin ledning i WRC2 klassen efter haft tekniska problem på SS10, ny ledare är engelsmannen Chris Ingram även han Skoda Fabia, Pontus Tidemand som fick bryta på gårdagens sista sträcka kom aldrig till start till dagens etapp.

När en sträcka återstår för JWRC innan service  , leder tysken Julius Tannert som haft ledningen från rallyst start , Tannert har 15,6 sekunder tillgodo på tvåan Estländaren Ken Torn. VM ledaren Emil Bergkvist är trea 42,7 efter, Dennis Rådström är på en fjärde plats över fem minuter efter topp tre.

 

 

Dela

Läs mer

Oliver Solberg/Elliot Edmondson segrare i tufft WRC 2
Oliver Solberg/Elliot Edmondson kunde ta hem sin andra seger i...
Ott Tänak/Martin Järveoja tog sin andra Chile seger
Ott Tänak och Martin Järveoja dominerade årets Rally Chile och...
Oliver Solberg i 25,3 sekunders ledning inför sista dagen
Oliver Solberg /Elliot Edmondson leder WRC2 klassen inför Rally Chiles...
Tänak går till nattvila med 58,3 sekunder inför sista dagen
M-Sports Ott Tänak har dominerat Rally Chile efter 7 sträcksegrar...
Längsta sträckan rena däckslakten
Rally Chiles längsta sträcka Maria de las Cruces 28,72 km,...
Oliver Solberg tog över ledningen på första sträckan
Efter att WRC2 ledaren tappade över 36 sekunder på dagens...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter