Skip to content

Andreas Mikkelsen ny ledare i dramatiska Rally Turkey

Rally Turkiets andra dags första tre sträkor på totalt 67,1 km, blev hög dramatiskt. Thierry  Neuville Hyundai fick bryta dagens etapp på SS8 efter att stötdämparen gått sönder och gått igenom motorhuven, Ogier fick även han problem på sträckan efter men kunde fixa trasig styrarm med assistans av Henning Solberg och Elfyn Evans, Ogier kunde fortsätta och trots halvreparerade stötdämpare på vänster fram sätta den snabbaste tiden på SS10 Icmeter1 20,40 km, sista sträckan innan dagens första service. Problemen kostade en minuts tillägg men och Ogier ramlade ner från första plats till fjärde plats 46,1 efter nya ledaren Andreas Mikkelsen.
Mads Östberg fick bryta dagens etapp efter turbo haveri på SS8.  Esa-Pekka Lappi gick samma öde efter att körd av vägen på SS11.  Henning Solberg i en privatsponsrad Skoda Fabia fortsätter att göra ett bra rallys och ligger nu på en nionde plats totalt.
Jan Kopecky tredje förare i stallet sin ledning i WRC2 klassen efter haft tekniska problem på SS10, ny ledare är engelsmannen Chris Ingram även han Skoda Fabia, Pontus Tidemand som fick bryta på gårdagens sista sträcka kom aldrig till start till dagens etapp.

När en sträcka återstår för JWRC innan service  , leder tysken Julius Tannert som haft ledningen från rallyst start , Tannert har 15,6 sekunder tillgodo på tvåan Estländaren Ken Torn. VM ledaren Emil Bergkvist är trea 42,7 efter, Dennis Rådström är på en fjärde plats över fem minuter efter topp tre.

 

 

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter