Skip to content

Neuville går till vila med 0,3 sekunders ledning

Precis som förutspåtts så är rallys Turkiet tufft för både bilar o förare. Norrmannen Andreas Mikkelsen fick behålla ledningen efter gårdagens superspecial, i 6 sträkor innan VM ledaren Thierry Neuville kunde överta ledningen. Dags prestation får nog gå till Seabstian Ogier ,efter att legat efter 30 sekunder och på en sjunde plats och klättrat upp till en andra plats bara på två sträkor,och är nu  efter SS7 , bara 0,3 sekunder upp till ledningen.
Dag började bra för Citroén teamet med förarna Breen o Östberg båda fanns bland topp tre fram till SS5 där båda fick problem, Breen punktering och Östberg med stötdämpare problem. Skoda Fabia R5s Elfyn Evans har ingen lyckat Turkiet rallys , fick bryta dagens etapp redan på SS2 med transmissionsproblem.
I WRC 2 klassen leder engelsmannen Chris Ingram i Skoda Fabia , Chris som inte deltar i WRC2 champion har 6,3 sekunder tillgodo på Pontus Tidemand ,VM tvåa inför Turkiet. Teamkamraten och VM ledaren Jan Kopecky är 17,3 efter Pontus.
Emil Bergkvist visar sin jämnhet även i dom Turkiska svåra förhållandet, Emil som är två i WRC3 klassen och JVM ledare har 23,4 sekunder upp till tysken Julius Tannert som varit i ledningen  sedan SS1.
Henning Solberg som gör lite av comeback är på en imponerad 12 plats efter sju körda sträkor. Henning som varit borta från WRC cirkusen sen starten i Svenska Rallyt.
10 sträkor återstår av Rally Turkey  6 lördag o 4 söndag. , 134,20 km imorgon lördag  fördelat på 6 sträkor uppe bland bergen runt Marmaris, varva den längsta sträckan Yesilbelde 36 km körs två gång.

 

 

 

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter